Ce este un rimel semi-permanent?

Ce este un rimel semi-permanent?

După cum sugerează denumirea, rimelul semi-permanent este un produs folosit pentru efectuarea machiajului de ochi semi-permanent. În clipa în care se usucă, produsul devine rezistent la apă și se menține la nivelul genelor timp de patru săptămâni. În plus, produsul folosit în timpul acestui tratament de înfrumusețare este de calitate superioară. Cu alte cuvinte, nu irită sau deteriorează condiția genelor. Mai mult decât atât, tratamentul de rimelare semi-permanentă a genelor durează între 30 de minute și o oră. Perioada de timp alocată rimelării depinde de condiția și numărul genelor. În ceea ce privește îndepărtarea produsului cosmetic, procedura trebuie efectuată în cadrul unui salon de frumusețe deoarece o persoană lipsită de experiență poate provoca deteriorarea gravă a genelor. În general, sesiunea de îndepărtare a rimelului semi-permanent durează aproximativ 15 minute.

Care sunt efectele oferite de aplicarea unui rimel semi-permanent? 

În primul rând, genele acoperite cu acest produs au un aspect minunat și machiajul în sine este extrem de durabil. Nu mai trebuie să ne facem griji dacă machiajul este perfect sau dacă straturile de rimel aplicate s-au scurs pe față. De fapt, acest tratament de înfrumusețare ne economisește o mulțime de timp deoarece nu mai trebuie să ne rimelăm genele în fiecare dimineață înainte de a ieși din casă. Un alt avantaj considerabil este că rimelul semi-permanent oferă genelor volum, îndesire, alungire și curbare. De remarcat este că acest produs poate fi un tratament suplimentar la tratamentul de îndesire a genelor.

Deoarece rimelul semi-permanent este o tehnică de machiaj destul de specifică, se recomandă o îngrijire corespunzătoare. Mai exact, este interzisă spălarea ochilor până la cinci ore de la efectuarea tratamentului și, în plus, nu este recomandat să faceți baie fierbinte, să mergeți la piscină sau la saună timp de două zile de la efectuarea sesiunii de înfrumusețare. Mai mult decât atât, nu este permisă folosirea produselor cosmtice care conțin substanțe uleioase. De aceea, pentru a îngriji ochii, trebuie să folosiți doar produse, de exemplu, demachiant, pe bază de apă. Un alt aspect esențial este să evitați frecarea viguroasă a ochilor în timpul curățării tenului. Trebuie, de asemenea, să rețineți să separați genele cu o periuță specială în fiecare zi pentru a preveni obținerea efectului inestetic de gene alipite sau așa-numitul efect de picioare de păianjen.

Ca orice alt tratament de înfrumusețare, tratamentul cu rimelul semi-permanent are și o mulțime de contraindicații. În primul rând, o persoană care efectuază o sesiune de machiaj semi-permant al genelor trebuie să îndepărteze lentilele de contact. În al doilea rând, nu se recomandă efectuarea tratamentului de către persoanele care suferă de afecțiuni de piele sau ochi precum căderea excesivă a genelor, cancer, alergii, infecții bacteriene, tricotilomania, conjunctivită, cataractă sau glaucom.

_