Rimel – D.I.Y.

Rimel – D.I.Y.

Produsele cosmetice preparate acasă sunt cele mai bune! De ce?

Deoarece conțin substanțe naturale, deci știm ce se ascunde în formula produselor. La fel de importantă este satisfacția faptului că suntem capabilă să creăm un astfel de cosmetic. De ce ingrediente aveți nevoie și cum vă puteți prepara propriul rimel? Descoperiți mai jos.

Să începem cu vestea bună – toate ingredientele necesare pentru prepararea unui rimel sunt ușor accesibile acasă, în farmacii, magazine cu alimente organice sau plafare. Astel, veți avea nevoie de o linguriță de ulei de cocos, o linguriță de unt de shea, o jumătate de linguriță de ceară de albine, patru lingurițe de gel de aloe și două pastile de cărbune activ. Acum, să ne concentrăm pe proprietățile fiecărui ingredient. Următoarele substanțe au rol de hidratare: uleiul de cocos, untul de shea și gelul de aloe. Ceara de albine are o funcție similară. Totuși, acest ingredient are încă o caracteristică extrem de importantă. Conține o mulțime de vitamine și combate multiplicarea bacteriilor. Acesta, în schimb, oferă hrănire genelor, iar rimelul în sine își menține prospețimea mai mult timp. Desigur, pigmentul negru este asigurat de cărbunele activ. Această substanță este disponibilă în farmacii. Dacă preferați maro în loc de negru, folosiți cacao.

Cum se prepară un rimel D.I.Y?

Mai întâi, pisați pastilele de cărbune activ. Puteți face asta cu ajutorul unui mojar sau cu un ciocan. Dacă alegeți a doua opțiune, rețineți să plasați cărbunele într-o pungă mai întâi. Pregătiți o baie fierbinte și încălziți toate ingredientele până se topesc complet. Amestecați preparatul continuu. După ce se răcește un pic, adăugați pudra de cărbune activ. Lăsați amestecul să se răcească complet.

Acum, tot ce trebuie să faceți este să plasați amestecul într-un tub de rimel. Desigur, recipientul trebuie să fie perfect curat. Puteți, de exemplu, să îl spălați cu un lichid demachiant de bună calitate, spirt sau cu apă fiartă. Atenție să nu vă opăriți. Procedați la fel cu aplicatorul. Dacă plasarea produsului cosmetic într-un tub pare a fi o misiune imposibilă, luați o pungă și introduceți produsul tocmai preparat în colț. Apoi, tăiați colțul (faceți o gaură mică) și introduceți astfel produsul cosmetic în tub. Astfel, introducerea rimelului în recipient nu mai este o provocare. Puteți folosi, de asemenea, o pipetă.

Cum se aplică un astfel de rimel la nivelul genelor?

Nu este nimic extraordinar în aplicarea produsului cosmetic preparat acasă. Procedați exact la fel ca în cazul rimelurilor cumpărate dintr-un magazin. Când terminați machiajul, așteptați câteva momente până la uscarea rimelului. De menționat este că rimelul preparat acasă funcționează mai bine când vine vorba de aplicare decât alte rimeluri. În plus, acest produs cosmetic este mai vizibil pe genele scurte și subțiri. Un ultim aspect, dar la fel de important, este că rimelul preparat acasă poate fi folosit până la trei luni.

_